Fokus på Woolia

Woolia er et blødt, let og fnullerfrit garn af 100% økologisk merino. Garnet føles tørt ved berøring og giver skarpe snoninger og en stabil form på dit strik. Den ”tørre” følelse medvirker til at garnet er let og rækker langt. Overfladen er smuk og lidt rustik.

Gujo Sweater af Aegyoknit (foto: Aegyoknit)

Den smukke krave kan også strikkes for sig selv – så hedder den Gujo Collar. Oversize pasform, den store oprejste krave og de sænkede skuldre er alle klassiske Aegyoknit-detaljer. Smukt og feminint. Strikkes i halvpatent der gør trøjen tyk og vaflet.

Villa Wrap af Anne Ventzel (foto: Anne Ventzel)

Nyeste design fra Anne Ventzel er den skønneste cardigan med strukturmønster af perlestrik og lodrette linier. Strikkes i Woolia + Kid seta. Du kan bruge enhver anden silkemohair/silkealpaca tråd i kombination med Woolia for at opnå denne bløde formstabile kvalitet.

VesterbyCrea no. 40 (foto: VesterbyCrea)

Woolia’s uld kommer fra får af den gamle italienske race Merino Gentile Puglia. Fårene græsser stadig i  deres oprindelige leveområde Puglia, og den naturlige tilpasning til de lokale forhold gør at de nemmere holder sig raske. Denne form for fårehold er den mest miljøvenlige og bæredygtige, og giver de bedste levevilkår for både dyr og mennesker.

Busan Sweater fra Aegyoknit (foto: Aegyoknit)

Fåreavlerne sælger ulden direkte til Gepard Garns spinderi og opnår derved en bedre pris. Og Gepard Garn kender ulden, helt ned til de små fåreflokke der primært græsser mellem frugt- og oliventræer på økologiske plantager.

Cardigan no 9 fra MyFavouriteThingsKnitwear (foto: MyFavouriteThingsKnitwear)

Woolia kan strikkes på pinde 4-6 og du kan opnå en strikkefasthed på mellem 19-15 m – anvendelig til alt fra slidstærk herrestrik, puder til sjaler og mere åbent strik.  Woolia anvendes i mange opskrifter sammen med en silkemohairtråd på pinde 5-6 mm.

Favoritjakken fra Skabagtig (foto: Skabagtig)

Du kan se et par eksempler på strikkeprojekter der anbefaler Woolia, her på siden. Og du er selvfølgelig også velkommen til at komme forbi og selv mærke efter.

Du finder Woolias farver og nuværende lagerbeholdning her.