Inspiration til dig

Lys og varme er på vej, og det er skønt at mærke! Mange får lyst til at strikke i lysere og lettere materialer, og selv på en varm sommeraften kan det være rart med lun hjemmestrik. Her har jeg samlet et par ideer til populære projekter med en garnanbefaling.

Anbefalingerne tager (selvfølgelig!) udgangspunkt i butikkens eget sortiment, og søger at ramme opskriftens udtryk så godt som muligt – strikkefastheden skal selvfølgelig passe, men fiberindhold og overflade skal også være så tæt på det oprindelige udtryk som muligt.

Uanset om vi har opskriftens anbefalede garn i sortiment, eller vi peger på et godt alternativ, så……husk strikkeprøven. Det er altid nødvendigt at checke pindestørrelse og følelse af den færdige strik, er det som du ønsker? Når du skal beregne garnforbrug kan du tage udgangspunkt i vejledningen her.

Du er altid velkommen til at komme forbi butikken i Faksegade eller sende en mail på kontakt@ulden.dk, hvis der er noget du er i tvivl om. Du må også meget gerne give os et tip hvis der er projekter du synes vi skal tage med i denne oversigt.

Glædeligt forår.

Leknit: Inge Sweater

Foto: leknit.dk. Designet er udviklet som en del af Isager Archives, og er en meget fin repræsentation af klassisk dansk mønsterstrik. Jeg anbefaler den nye kvalitet fra KAOS YARN, Skinny Andean Wool, der er passer perfekt, er blød og medgørlig og fås i klare fine farver.

Anne Ventzel: Robinia Tee

Foto: Anne Ventzel. Enkel og karakteristisk! Den smukke Robinia Tee har mønster som sit forlæg i Robinia Sweater, men sommerligt let og blød. Jeg foreslår CaMaRose’s Økologisk Sommeruld til dette projekt.

Petiteknit: Poppy Tee

Foto: Petiteknit. Opskriften der fik os til at indse, at rød er en helt utrolig klædelig og skøn farve! Jeg foreslår enten en uld/cashmere version – nemlig Lana Gatto VIP – eller en bomuldsversion: Elastico, til denne fine og meget velsiddende tee.

VesterbyCrea Boucle Slipover

Foto: VesterbyCrea. Virkelig inspirerende, sjov og farverig. En god slipover er guld værd når temperaturerne er lidt svingende. Ulden har det anbefalede Teddy Dear i vores faste sortiment, og anbefaler at kombinere det med enten den bløde uld/cashmere VIP eller KAOS YARN’s Organic Soft Merino. Alt afhængig af hvilke farver du er på udkig efter.

MyFavouriteThingsKnitwear Sweater no 28

Foto: Myfavouritethingsknitwear. Elsker bare alt ved dette design. Skulderkonstruktion, mønsteret der går helt op i halsen, den blødt svingende a-form og de forholdsvis smalle ærmer. Har selv strikket den i en tråd Mondial Super Tweed sammen med silkealpaca Setasuri. En kæmpe forårsfavorit der er både pæn og hyggelig.

MyfavouriteThingsKnitwear Camisole no 2

Foto: Myfavouritethingsknitwear. En klassisk ribstrikket top med smalle stropper, der smyger sig om kroppen – et klart must-have til min sommer. Jeg anbefaler den italienske luksuskvalitet Silky til dette projekt. Ikke verdens nemmeste garn at strikke med, men måske det smukkeste.

Laura Dalgaard: Nordic Mix Sweater

Foto: Laura Dalgaard Knit. Endnu et personligt og smukt design fra Laura Dalgaard. Fine klare kontrastfarver, flot pasform og et mønster man bliver helt glad af at se på. Jeg anbefaler den fnulrefri merino-kvalitet Woolia fra Gepard Garn til dette fantastiske projekt.

Susanne Gustafsson: Marakkesh Tørklæde no 1

Foto: Susanne Gustafsson. Tørklædet er en all-time favorite hos mig og var også med i vores julegavepakke sidste år. Det strikkes i et nøgle Soft Organic Wool + Nettles iflg opskriften, jeg har også strikket et i 100% silke med Silky. Begge er bløde og glansfulde, og tørklædet har en fin form og størrelse.

Petiteknit: Sophie scarf

Foto: Petiteknit. Man kommer bare ikke udenom det lille nemme tørklæde med den fine kant! Jeg har ikke tal på hvor mange der er kommet igang med at strikke med hjælp fra denne opskrift, og som er kommet sikkert i mål med et resultat de har haft lyst til at bruge. En kæmpe favorit til at strikke Sophie Scarf er uld/cashmere blandingen VIP eller, hvis det skal være ren cashmere, Cashmere Verde.

Petiteknit Kumulus Bluse

Foto: Petiteknit. Den er en moderne klassiker, velsiddende og let, med fine icord kanter og som altid en totalt gennemarbejdet opskrift fra Petiteknit. Der er mange valgmuligheder når du skal finde garn til denne bluse. Den strikkes med dobbelt tråd, og du kan enten vælge to ens eller blande forskellige farver eller kvaliteter. I Ulden er der fire garnforslag til Kumulus: Kid Seta , Setasuri, Organic Brushed Alpaca eller Midnatssol. Du får under alle omstændigheder en dejlig bluse, men variationsmulighederne er kæmpestore.

Deima Patterns: Deima’s Mohair Yoke

Foto: Deima Patterns. Som med Kumulus Blusen ovenfor er denne Mohair Yoke et projekt der strikkes i flere mohairtråde, og jeg foreslår et eller flere af de samme garnalternativer. Kom endelig ned i butikken for at se farver og melering, så du kan sammensætte din egen Deima Mohair Yoke.

Knit by Bendix: Delightful

Foto: Knit by Bendix. Den er så utrolig alsidig, og helt vildt populær, denne kortærmerede trøje fra Knit By Bendix. jeg bruger den selv som vest over en t-shirt eller blot med en top indenunder. Verdens nemmeste projekt, ens foran og bagpå og på tykke pinde – jeg slog masker op onsdag og havde den på lørdag. Alle tykke mohairkvaliteter fungerer, og du bruger kun 2 fed i alle størrelser: Tyk Mohair, Fluffy Mohair Solids, Fluffy Mohair Gradient eller Mega Mohair – alle kan bruges og der er virkelig mange farver at vælge imellem.