Strikkede T-shirts

De myldrer frem, de strikkede T-shirts, med eller uden striber og i de blødeste og fineste materialer. Nedenfor finder du et lille udvalg af projekter med mit forslag til garn.

Garnet kan bestilles her i webshoppen, eller du kan komme forbi butikken i Faksegade og mærke efter.

Cilia Tee – foto: Skabagtig

Denne kommer først, for den har jeg selv valgt som mit sommerprojekt: Cilia Tee fra Skabagtig, der er strikket i det sjove “pelsede” bomuldsgarn CottonCut og med kanter i CottonWaves. Jeg er stadig i tvivl om farven skal være Oyster eller Noir…..

Amelie Tee – foto: Petiteknit

Det fine regelmæssige stribemønster giver mulighed for flotte sommerlige farvekombinationer. Den kan selvfølgelig også strikkes ensfarvet. Jeg anbefaler det italienske garn Perlata til denne opskrift: blød merino i flotte farver.

Spring Love – foto: Knit by Bendix

En T-shirt kan også være let som en sky og superlanghåret! Se bare denne Spring Love t-shirt af Knit By Bendix, der er strikket i tyk mohair, som Ulden har i fire varianter: Fluffy Mohair, Fluffy Mohair Solids, Mega Mohair og Tyk Mohair. Der er tilsat en følgetråd med glimmer, sådan en kan du finde her: Brillino.

Sephia Top. Foto: Aegyoknit

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med Gepard’s nye sommergarn, så kom ned og se det i butikken. Tyk og blød bomuld/hør med den fineste boucle-effekt: Cotton Waves.

Frede Tee og Bandol Tee. Fotos: Skabagtig

Begge de fine Skabagtig t-shirts er strikket i Cotton Waves, den ene med fine maritime striber. Projekter i Cotton Waves strikkes på tykke pinde med een tråd.

Tee no 1. Foto: MyFavouriteThingsKnitwear

Den har et virkelig smukt og lidt unisex fit, Tee no 1. Jeg anbefaler to tråde til projektet. Den ene kan være Perlata ELLER Organic Soft Merino. De to typer merino har et ret forskelligt farvekort, så det afhænger af dit farvehumør. Den anden kan være Cashmere Lace ELLER Cool Wool Lace ELLER Baby Alpaca Lace. Fiberindhold og farvekort er forskelligt og giver forskelligt udtryk. Slå dig løs i kombinationer.

Hvis du ønsker at strikke Tee no 1 med en enkelt tråd. er der mange muligheder: Diversa, Ecopuno eller Elastico er tre gode bud der alle vil give et sommerligt resultat med masser af bomuldsfibre.

Direction Loop Tee. Foto: Otherloops

En smuk t-shirt med regelmæssige striber.

Du kan strikke den i luksusklassen med to tråde: Silky + Cashmere Lace.

Eller du kan vælge de velkendte bløde og spændstige merino-kvaliteter Organic Soft Merino ELLER Perlata sammen med Cool Wool Lace

Eller – du kan strikke den i en enkelt tråd, f.eks: hør/bomuldsblandingen Campo

Robinia Tee. Foto: Anne Ventzel

De fine bølger er allerede klassiske. Jeg anbefaler Økologisk Sommeruld til Robinia Tee.

Der er flere t-shirt eksempler og færdigstrikkede modeller i butikken, du er velkommen til at komme forbi og prøve dem. Jeg hjælper også gerne med beregning af garnforbrug – skriv en mail eller kig ned.

Rigtig go fornøjelse med de strikkede t-shirts.