Forår, forår kom nu snart

Ulden er en lille butik, og vores sortiment af garn vælges efter klare kriterier:

  • Det skal kunne bruges i de projekter vi interesserer os for
  • Produktionen skal tage hensyn til mennesker, dyr og miljø
  • Naturmaterialer foretrækkes

Foråret 2024 bliver vores tredje, og det er med stor fornøjelse vi præsenterer en masse nyheder i butikken.

Fra vores italienske leverandør Lana Gatto har vi fået to blanke og lette nyheder: Milo og Silky.

Milo er et klassisk bomuldsgarn med let shine, og farverne er virkelig dejlige! Anbefales til pinde eller nåle 3-4 og kan med en ca strikkefasthed på 22 bruges i alverdens sommerprojekter. Strik fex en Poppy Tee eller den yndige Rigmor Tee fra Petiteknit i en enkelt tråd Milo. En Poppy Tee i str M bruger ca 8 ngl Milo, i alt 216 kr.

Silky er den reneste luksus, 100% silke. Blankt, åndbart og med et smukt fald mod kroppen. Den anbefalede størrelse på nåle og pinde er ca 3 mm, og Lana Gatto foreslår en strikkefasthed på 28 masker. Silky kan du bruge, hvis du f.eks. vil strikke de smukke camisoles fra My Favourite Things: Camisole no 7 eller Camisole no 2. En Camisole no 2 i str M bruger 4 nøgler Silky, i alt 356 kr.

Tre nyheder fra Lana Grossa kommer til Ulden dette forår, hvoraf de to allerede er leveret: Campo og Diversa. Den tredje, Gomitolo Collina, fortæller vi mere om når den lander.

Campo er et plantebaseret sommergarn med fibre af bomuld, viskose og hør. Tilsammen giver fibrene en både blank og mat overflade, superfint. Campo har samme strikkefasthed som Milo, men et andet visuelt udtryk.

Diversa er også plantebaseret med fibre i ren bomuld. Det særlige ved Diversa er meleringen og farverne, der er diskrete og fine. På Diversa’s banderole angives en strikkefasthed på 32 masker, men det må være en fejl – vi tror mere på Ravelry og Yarnsub, der giver garnet en anbefalet strikkefasthed på 24. Dvs ca samme tykkelse – og samme type projekter – som Milo og Campo.

En Poppy Tee str M bruger 6-7 nøgler Campo (i alt 270-315 kr) eller 5-6 nøgler Diversa (i alt 225-270 kr).

Vi fortsætter med mange af de fantastiske sommerfavoritter som vi har haft fra starten: Økologisk sommeruld fra CaMaRose, Star og Elastico fra Lana Grossa – alle nu i endnu flere farver.

Og så, selvfølgelig, det velkendte og højt elskede garn, der fås året rundt. Lun strik er der altid brug for: Snefnug, VIP, Kid Seta, Alpaka Merino, Chunky Andean Wool, strømpegarn, håndfarvet garn osv osv.

Vi fortsætter også med et godt udvalg af Seeknit-pinde, hæklenåle og andet (strengt nødvendigt 😊) tilbehør.

Find hvad du søger her på ulden.dk eller kom forbi butikken i Faksegade.